Dansk English

Type: Hvidvin.

Årgang: 2016.

Producent: Madeira Wine Company.

Druer: Verdelho.

Alkohol: 11%

Betegnelse: DOP Madeirense.

Butik: Pingo Doce, Shopping Anadia, Funchal (Se flere butikker).

Pris: € 10,99.

Karakter i Martins: Ikke bedømt.

Engelske John Blandy grundlagde i 1811 et firma i Funchal på Madeira som fremstillede den hedvin, som vi i dag kalder Madeiravin. I dag er Blandy en del af Madeira Wine Company, som har fremstillet den hvidvin, som jeg har prøvet. Jeg har tidligere prøvet den tilsvarende rosévin, som jeg syntes godt om. Det kan man desværre ikke sige om denne hvidvin, som er fremstillet 100% på Verdelhodruen, som er en af de traditionelle druer ved fremstillingen af Madeira.

Det er en gul vin med duft af citrus, passionsfrugt og marcipan. Meget fyldig vin, som er mere sur end syrlig. Jeg brød mig ikke om den til salat og sandwich, og den er helt uegnet som aperitif. Måske passer den til andre typer mad, men det tvivler jeg på.

Skriv til mig på vinho-tinto”at”outlook.com, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller forslag. Erstat “at” i adressen med @.